Een zonneboiler kent werkelijk tal van voordelen. Veel mensen maken tegenwoordig gebruik van zonnepanelen, omdat ze aan een CO2-neutrale woning werken, maar velen vergeten dat een zonneboiler ook heel interessant en van enorme toegevoegde waarde is.  Zonneboilers genereren warmte met behulp van de zon. Precies zoals de naam omschrijft. Er wordt geen gebruik gemaakt van elektriciteit. Het is dus een hele milieuvriendelijke manier van energie opwekken. De zon gaat voor niets op en daar profiteren eigenaren van zonneboilers van mee. Met een zonneboiler kunt u het gehele jaar besparen. Bovendien, u wist dit misschien nog niet, kan een zonneboiler met vrijwel ieder verwarmingssysteem gecombineerd worden. Ook dat is goed nieuws dus. Er zijn ook alternatieven op de standaard verwarming, bovendien hebben wij ook enkele tips voor u over het verwarmen en besparen van geld.

Omdat een zonneboiler staat voor het verduurzamen van de woning, wordt er door veel gemeenten subsidie op gegeven. Verder vergt een zonneboiler weinig onderhoud, wordt de ecologische voetafdruk van uw huishouden minder, wordt er minder CO2 uitgestoten en heeft de boiler een lange levensduur.

Kosten van een zonneboiler

Een zonneboiler kan op jaarbasis een hoop besparen, het is afhankelijk van de zonneboiler en de hoeveelheid zonnecollectoren. Een zonneboiler met een inhoud van 100 liter en één zonnecollector heeft een prijs van €2.200,- tot €2.600,-. Hiermee kan je jaarlijks gemiddeld 100 m³ gas mee besparen, dit komt neer op een besparing van €200,- per jaar. Dit zou betekenen dat je de zonneboiler binnen dertien jaar hebt terugverdiend, alles wat het daarna oplevert is dan pure winst.

Inhoud zonneboiler Aantal zonnecollectoren Gemiddelde prijs zonneboiler Jaarlijkse besparing in m³ Jaarlijkse besparing in euro
100 liter 1 € 2.200 – € 2.600 100 m³ € 200
100 liter 2 € 2.800 – € 3.400 135 m³ € 270
200 liter 2 € 3.400 – € 3.800 185 m³ € 390
300 liter 3 € 4.800 – € 5.600 285 m³ € 590

De werking van een zonneboiler

Een zonneboiler lijkt op zonnepanelen, want ze maken beide gebruik van de zon. Een zonnepaneel wekt elektriciteit op, een zonneboiler gas. Een zonneboiler bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Zonnecollectoren, deze vangen het licht op.
  • De boiler, hierin wordt al het water opgeslagen.
  • Een extra verwarming voor de periodes met weinig zonlicht.

Uiteraard bent u bij ons aan het juiste adres voor meer informatie over zonneboilers, tot ziens!

Lees ook: