Van der Wal is al in 1949 ontstaan in Amsterdam. Ooit is Van der Wal begonnen aan de Kerkstraat met oliestookproducten. Zo was het eerste product in het assortiment een Monarch-nozzle (een verstuiver voor de brander in olieketels). Nu na veel uitbreidingen zijn deze producten onderdeel van een veel groter geheel.

In de jaren 60 kwam Van der Wal als bedrijf in de problemen. We dreigden afgesloten te worden van klanten en toeleveranciers door de bouw van het hoofdkantoor van een grote bank. De oplossing kwam snel. We verhuisden naar het huidige pand aan de Anthony Fokkerweg.

Dit pand bleek aanzienlijk groter als de vorige, en het leende zich dan ook uit om het gedeeltelijk te verhuren. Daarbij werd het personeelsbestand uitgebreid van twee naar vijf personeelsleden. Het duurde niet lang en ook dit pand leek te klein. Naar veel uitbreidingen in het assortiment werd het verhuurde gedeelte er al snel bijgetrokken. Langzaam maar zeker groeide Van der Wal uit de voegen. Er kwam een verdieping bij als kantoorruimte en het magazijn werd daardoor beneden uitgebreid. Midden jaren ’90 werd er nog een loods in dezelfde straat bijgekocht en als extra opslagruimte ingericht.

In 1988 werd het bedrijf overgenomen door de huidige eigenaar Renald van der Wal. Inmiddels is het personeelsbestand 10 man sterk en hebben we technici in dienst met grote kennis en vaardigheden van het vak. Het assortiment is nu allang niet meer wat het geweest is en de oliestookproducten zijn slechts nog een klein onderdeel van het assortiment. Het overgrote deel van het assortiment bestaat nu uit centrale verwarmingsproducten. Niet alleen is het een groot assortiment, het heeft ook een grote diversiteit aan producten. Niets is te klein en het mag van alles zijn, van luchtkraansleuteltjes tot complete verwarmingsketels.

De laatste uitbreidingen aan het assortiment zijn een groot aantal gereedschappen en materialen om installaties en onderdelen in elkaar te zetten en/of te repareren. Ook het onderhouden van cv-ketels is geen probleem. Zo hebben we hand- en electr.draadsnijmachines en lasmaterialen.

Vandaag de dag leveren we van deur tot deur in Amsterdam en omstreken en bij hoge spoed zijn we zelfs 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar. Het aantal producten in het assortiment van Van der Wal is talrijk. Kortom voor al uw verwarmingsproducten moet u bij Van der Wal zijn.

Van der Wal, een uniek bedrijf en al die jaren één motto: Klant is Koning en Afspraak is Afspraak!