Cv-ketels zijn verkrijgbaar in verschillende merken. Eén daarvan is Valliant, een merk wat al sinds 1874 producten ontwikkeld die bijdragen aan het wooncomfort. Valliant produceert onder andere verschillende soorten cv-ketels, geisers, thermostaten en warmtepompen. Valliant produceert hr-ketels (hoogrendement) en vr-ketels (verbeterd rendenement). Door het leveren van goede kwaliteit, is Valliant één van de beste en bekendste cv-ketel merken.

Even terug in de tijd…

Het merk Valliant bestaat al sinds 1874. Het bedrijf is opgericht door Johann Valliant, en is sinds toen marktleider op het gebied van verwarmings- en ventilatietechnologie.

In 1924 vond Valliant het centrale verwarmingssysteem uit. Voor die tijd werden alle ruimtes in een woning afzonderlijk van elkaar verwarmd door middel van een open haard of een losse kachel. Maar, vanaf toen was dit dus niet meer nodig. In 1967 ontwikkelde Valiant een ketel wat die verwarmen en warm water combineert. De cv-ketel is geboren bij Valliant!

Door de jaren heen heeft het merk meer verwarmingsystemen ontwikkelt. Tot op de dag van vandaag staat het bedrijf voor kwaliteit, duurzaamheid en de beste service.

Cv-ketels van Valliant

Valliant produceert zowel hr- als vr-ketels. Hieronder lees je meer over beide types ketels.

  • Hr-ketel: Hr staat voor hoog rendement. Dit betekent dat er weinig tot geen warmte verloren gaat, want een hr-ketel behaalt een rendement tussen de 100-107%. Hierdoor hoef je minder te stoken om je woning op temperatuur te krijgen, waardoor je bespaart op je energierekening.Valliant verkoopt verschillende hr-ketels met verschillende vermogens. Welk vermogen je nodig hebt, hangt af van je woonsituatie.
  • Vr-ketel: Vr staat voor verbeterd rendement. De ketel werkt dus beter dan een traditionele ketel, maar behaalt alsnog een lager rendement dan een hr-ketel. Het rendement van een vr-ketel is ongeveer 89%, wat betekent dat er dus wel warmte verloren gaat. Net als een hr-ketel is ook een vr-ketel verkrijgbaar in verschillende vermogens en CW-waardes.
  • Elektrische ketels: een elektrische ketel levert warmte zonder verbruik van gas. Ideaal dus wanneer je van het gas af wilt. Een elektrische ketel is een duurzame oplossing en behaalt een prima rendement. Ook een elektrische ketel is verkrijgbaar in verschillende vermogens.