Zit jij plots zonder warm water of verwarming? Dan is de kans groot dat er een onderdeel van je cv-ketel kapot is. Ook wanneer je last hebt van storingen of wanneer je cv-ketel niet meer goed genoeg werkt, kan dit ook komen door een defect. Het is belangrijk om dan een cv-monteur in te schakelen voor cv-ketel reparatie!

Op deze pagina lees je alles over cv-ketel reparatie en de kosten die je kunt verwachten.

Op zoek naar een cv-monteur? Vergelijk gratis offertes!
cv-ketel reparatie

Wat is cv-ketel reparatie?

Het wordt sterk afgeraden om zelf aan de slag te gaan met je cv-ketel. Schakel voor een reparatie dan ook altijd een cv-monteur in. Tijdens een reparatie worden beschadigde en defecte onderdelen vervangen of gerepareerd. Dit zorgt ervoor dat je cv weer goed en veilig werkt. Een defecte cv-ketel is zelf makkelijk te herkennen, maar kan ook via een cv-ketel onderhoud worden gevonden. 

Wanneer je reparaties uitstelt, kan dit leiden tot nog hogere reparatiekosten. Het is dus verstandig om dit niet te lang uit te stellen. Daarnaast kunnen er gevaarlijke situaties zoals een koolmonoxide lek of brand ontstaan. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen: de gevolgen zijn namelijk niet te overzien. 

Hoe weet je of je cv-ketel gerepareerd moet worden? In de meeste gevallen geeft de ketel zelf een defect of storing aan. Andere tekenen zijn dat je geen warm water of verwarming meer hebt. 

Er zijn enkele beschadigingen die relatief vaak voorkomen, zoals een kapot expansievat en een beschadigde 3-weg-klep. Deze kun je eenvoudig laten vervangen door een cv-monteur. Vaak is het repareren van een cv-ketel goedkoper dan het vervangen. Toch is het soms voordeliger om je cv-ketel te vervangen. Bijvoorbeeld wanneer de reparatiekosten zo hoog oplopen dat vervangen voordeliger is of wanneer regelmatig dezelfde defecten ontstaan. 

cv-ketel reparatie kosten

Wat kost cv-ketel reparatie?

De kosten van een cv-ketel reparatie zijn afhankelijk van verschillende factoren. Natuurlijk speelt het tarief van de installateur en de voorrijkosten een grote rol. Helaas heb je vaak de pech dat je cv-ketel buiten kantoortijden kapot gaat. Wanneer je dan een cv-monteur moet inschakelen, liggen de kosten en stuk hoger. 

Het gemiddelde uurtarief van een cv-installateur ligt tussen de €55,- en €75,-. De voorrijkosten overdag bedragen gemiddeld €45,-, welke oplopen naar €80,- in de nacht. 

Een andere belangrijke factor zijn natuurlijk de materiaalkosten. Deze zijn afhankelijk van het onderdeel wat kapot of defect is. Een nieuw expansievat kost gemiddeld €150,- en een nieuwe 3-weg-klep €60,-. Wanneer de motor van de 3-weg-klep defect is, moet je rekening houden met een gemiddelde prijs rond de €80,-

Cv-ketel reparatie prijzen 2022

Onderdeel Gemiddelde prijs*
Expansievat €150,-
3-weg-klep €60,-
Motor 3-weg-klep €80,-
Circulatiepomp €300,-
Ventilator €250,-
Brander €160,-
Ontsteker €125,-
Warmtewisselaar €700,-
Waterdrukmeter €50,-
Overdrukventiel €50,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.