Een cv-ketel is voor veel mensen een belangrijke investering. Niemand vind het leuk om koud te zitten. ATAG wist dit en besloot zich te verdiepen in de warmtetechniek. Het is een van de bekendste merken op het gebied van cv-ketels. Lees hier alles over ATAG en de ketels die daarbij horen.

ATAG geschiedenis

Als je het over cv-ketels hebt, dan komt ook vaak dit merk te sprake. Maar voor iedereen die nog nooit van ATAG had gehoord hierbij wat informatie.

De naam ATAG is tot stand gekomen doordat de twee oprichters hun initialen combineerden. In 1948 werd het bedrijf opgericht en in 1986 werden de eerste cv-ketels gemaakt door het bedrijf.
Een ATAG cv-ketel gaat minstens 12 tot 20 jaar mee, dit betekent dat het een belangrijke investering is. Je wilt namelijk niet plotseling in de kou staan.

In de jaren negentig specialiseerde ATAG zich verder in de warmte techniek. Deze tak van warmte techniek ging vervolgens verder als ATAG Heating Groep.

Wat is een Cv-ketel?

Een cv-ketel wordt ook wel het hart van de centrale verwarming genoemd. Het is namelijk het middelpunt van de volledige installatie. Het zorgt voor wam water wat verschillende panden en ruimtes verwarmd.

Het werkt met een brander die de brandstof, zoals gas of stookolie, verbrandt. De warmte die ontstaat, zorgt ervoor dat het water in een gesloten systeem wordt verwarmd.

Soorten ATAG ketels

Combi ketel  Solo ketel  Ketel met boiler 
Bij een combi ketel wordt er zowel gezorgd voor verwarming als warm water. Deze ketel is zeer zuinig, compact, stil en veilig. Daarnaast past het vrijwel in elke ruimte en geeft het een groot warmwatercomfort. Deze ketel is geschikt wanneer warm water niet van toepassing is. Het heeft een blijvend hoog rendement en is geschikt voor wand-, vloer- en plafondverwarming. Ook is het te combineren met een aparte boiler. Wanneer er veel warm water nodig is, heb je een grote voorraad nodig. In dit geval beantwoord ATAG dit met een Comfortsysteem. Met andere woorden een cv-ketel met een aparte boiler.

De voordelen van een ATAG ketel

  • Storing arm. De warmtewisselaar is het kwetsbaarste onderdeel van de ketel, daarom maakte ATAG eentje van roest vast staal.
  • Minimaal onderhoud. Deze ontwikkeling scheelt zowel onderhoud als gebruikskosten. Zo heb je maximaal comfort en minimaal onderhoud.
  • Lage energierekening. De ketels hebben een hoog rendement waardoor alle warmte gebruikt wordt. Hierdoor kun je wel € 350,- per jaar besparen.
  • Garantie. Er zit ontzettend veel garantie op. Ben je niet tevreden? Dan wordt het voor je opgelost.
  • Milieu vriendelijk. Co² neutraal in 2050. De ketels van ATAG hebben een schone verbranding en een zeer lage uitstoot.
  • Veilig. De ketels worden ontzettend veel getest en ze voldoen aan de hoogste Europese veiligheidswetgeving.