Ferroli is een bedrijf dat al tientallen jaren bezig is met cv-ketels, warmtepompen en alle systemen omtrent het verbeteren van het binnenklimaat. Ferroli wil graag innoveren en is veel bezig met duurzame energie. De BlueSense modellen van Ferroli komen het beste uit de verf. Hieronder lees je alles over het Ferroli merk.

De geschiedenis van Ferroli

Ferroli is al meer dan 65 jaar werkzaam binnen de verwarmingsindustrie. Ze omschrijven hun werk als “oplossingen voor een aangenaam binnenklimaat”. Dit doen ze met warmtepompen, boilers, cv-ketels en andere installaties. Meer dan een miljoen Nederlanders maken al gebruik van Ferroli cv-ketels.

In 2001 is het merk Ferroli onderdeel geworden van de Gruppo Ferroli in Italië. Ze willen de grootste totaalleverancier worden op het gebied van binnenklimaat.

ferroli

De cv-ketels van Ferroli

Ferroli wil graag de grootste leverancier worden van onder andere cv-ketels. Ze willen cv-ketels, en warmtepompen, van hoge kwaliteit leveren die te gebruiken zijn in zowel woon- als bedrijfsomstandigheden. Innovatie is enorm belangrijk, er wordt dan ook veel geïnvesteerd in nieuwe producties en de toekomst. Zo is duurzame energie bijvoorbeeld erg belangrijk, ook HR-technologie staat hoog op het lijstje wat betreft innovatie.

Modellen cv-ketels Ferroli

Ferroli heeft twee modellen die het beste uit de test komen:

  • De Ferroli BlueHelix HiTech RRT 28 C: het vermogen van deze cv-ketel is minimaal 3,2 kW en maximaal 30,3 kW. Dit model kost gemiddeld €905,-. Een betaalbaar model dat genoeg warmte kan leveren.
  • De Ferroli BlueSense 4 32: deze cv-ketel heeft een CW waarde van 4. De minimumcapaciteit is 6,5 kW en de maximum capaciteit 27,5 kW. Dit is ook een HR-ketel, dit staat voor hoogrendements ketel. De gemiddelde prijs van deze cv-ketel is €1.450,-.

Het EnergyTop Cascadesysteem

De cascadesystemen van Ferroli maken gebruik van een bijzondere techniek die vooral grotere ruimtes goed kan verwarmen. Bijvoorbeeld verzorgingstehuizen of kantoren. Deze systemen zijn te verkrijgen in een kast en wandketel uitvoering. Ze zijn van hoge kwaliteit en gaan niet snel kapot.