Een warm huis in de winter en warm water uit de kraan. De HRe ketel zorgt overal voor, net als een andere cv-combiketel. Toch zit er verschil tussen de twee. Lees hier alles over de HRe combiketel.

HRe-ketel

Wat is een HRe ketel?

Al die verschillende soorten en maten… het kan ontzettend verwarrend zijn als je er niet veel van af weet. Daarom gaan we het hier zo goed mogelijk uitleggen. Zoals al werd gezegd, werkt een HRe ketel eigenlijk hetzelfde als andere cv-ketels. Het doet namelijk wat het zou moeten doen. Het huis wordt verwarmd en het water uit de kraan ook. Het verschil ligt hem in de elektriciteit.

Een gewone combiketel verwarmt door brandstof te verbranden. Dit wordt gedaan door een brander die in de ketel zit. Bij een HRe ketel zit er een ingebouwde heteluchtmotor in waardoor er ook elektriciteit wordt gegenereerd. Dit betekent dat wanneer de verwarming aanslaat de motor dit opwekt. Hierdoor verbruik je minder stroom en bespaar je op je energierekening.

Op het moment dat je meer dan 1600 m³ aan gas verbruikt per jaar is een HRe ketel geschikt. Ook wanneer je huis slecht geïsoleerd is of je een groot huishouden hebt kan het interessant zijn om naar deze mogelijkheid te kijken. Wanneer de motor die in de ketel zit te weinig warmte creëert dan springt de Hr ketel automatisch bij. Zo zit je nooit koud.

Minder CO² uitstoot

Doordat je werkt met een hoger rendement, en dus alle warmte ook daadwerkelijk wordt benut, is dit ontzettend milieu vriendelijk. Daarnaast, door de stroom die opgewekt wordt, is deze optie nog beter dan een gewone hoge rendement ketel. Het CO² uitstoot wordt namelijk met 60% verminderd.
Wanneer je dus graag een steentje bijdraagt op het milieu te verbeteren is dit een snelle en makkelijke stap om zetten.

Kosten van een HRe combiketel

De HRe ketel heeft ontzettend veel voordelen zoals je hier boven hebt kunnen lezen. Het is goed voor het milieu, het is duurzaam en wekt zijn eigen elektriciteit op. Je weet zeker dat je nooit koud zit en verder werkt het over het algemeen erg simpel. Dit betekent wel dat er een prijskaartje aan hangt. Deze ketel is over het algemeen namelijk een stuk duurder dan andere ketels. Het is een flinke investering, maar je krijgt er wel veel voor terug op het gebied van energiebesparing.
Het is slim om van tevoren te rekenen om te kijken of het uit kan. Dit doe je door te kijken naar wat je verbruikt en of een HRe ketel dit terugwint.
Hier vind je een klein overzicht van de kosten van een HRe ketel in tegenstelling tot andere ketels.

Ketel Prijs
Vr ketel (Niet meer verkrijgbaar) Solo € 800 – € 1.200

Combi € 1.000 – € 1.400

Hr ketel Solo € 1000 – € 2500

Combi € 1800 – € 3000

HRe ketel € 8000 – € 12.000