Itho Daalderop is de samenwerking van Itho en Daalderop. Beide bedrijven waren al meer dan een eeuw bezig in de installatiemarkt, dit heeft uiteindelijk geleid tot de samenwerking. Itho Daalderop heeft nu een focus op warmtepompen, boilers en ventilatiesystemen. Ze richten zich op een toekomst met alleen elektriciteit, hierom maken ze ook geen nieuwe cv-ketels meer.

itho daalderop

De geschiedenis van Itho Daalderop

Itho Daalderop is dus de samenwerking tussen de merken Itho en Daalderop. De historie van beide bedrijven gaan tot het jaar 1880. Itho Daalderop wil graag dat mensen meer wooncomfort hebben en voorzien zijn op het gebied van verwarming, water en ventilatie. Itho Daalderop is niet alleen de ontwikkelaar en product, maar ook een adviespartij.

Itho Daalderop heeft energie neutrale installaties hoog in het vaandel, dit is belangrijk gezien nieuwbouw sinds 2020 ook energieneutraal te zijn. Itho Daalderop werkt ook samen met hun partner Klimaatgarant, deze partner is in 2012 opgericht om te helpen met ontwikkeling op het gebied van ecologisch verantwoorde installaties.

Itho Daalderop producten

Sinds 2021 maakt Itho Daalderop geen cv-installaties meer. Ze zijn nu voornamelijk bezig met warmtepompen en boilers. Dit was allemaal gepland, Itho Daalderop wil namelijk naar een volledig elektrische toekomst, waar gas niet meer nodig is. Wel zullen ze nog onderdelen maken voor bestaande cv-installaties in het geval die kapot gaan.

Vervangen van onderdelen bestaande cv-ketels

Zoals hierboven vermeld houdt Itho Daalderop zich nog wel bezig met het maken van onderdelen voor bestaande cv-installaties, ondanks dat ze zich niet meer bezig houden met cv-ketels. Het is dus mogelijk om vervangende onderdelen te bestellen wanneer een cv-ketel reparatie nodig is.

Warmtepompen van Itho Daalderop

Itho Daalderop houdt zich dus nu voornamelijk bezig met boilers en warmtepompen. Dit gaat om water/water warmtepompen of lucht/water warmtepompen. Deze soorten warmtepompen maken via een bodemlus gebruik van energie in de bodem.