Soorten radiatoren: voor elk wat wils!

05-03-2018

Het hoofddoel van een radiator is het afgeven van warmte. Maar het is ook fijn wanneer een radiator mooi aansluit bij het interieur. Gelukkig kan dat, want er bestaan ontzettend veel verschillende soorten radiatoren in diverse maten. Hieronder bespreken we er een aantal.

1.Ledenradiator (ook wel kolomradiator)

Een ledenradiator bestaat uit verticale kolommen (ook wel leden genoemd) die dwars op de muur staan. Deze radiatoren geven veel warmte af en passen perfect in grote hoge ruimtes. Deze kunnen zowel horizontaal als verticaal worden opgehangen.

2. Paneelradiator

Deze worden het meest gebruikt in Nederland. Het zijn grote geribbeld panelen. Die ribbels vergroten de totale oppervlakte, waardoor een paneelradiator meer warmte afgeeft. De meeste modellen bestaan uit twee of drie platen.

3.Designradiator

Het oog wil ook wat. Wie zo redeneert, kiest voor een designradiator. Een designradiator kan een paneel of ledenradiator zijn, maar dan anders verpakt. De verschillen in ontwerp zijn enorm.

4. Handdoekradiator

Speciaal voor de badkamer is er de handdoekradiator. Deze radiator bestaat uit een reeks dunne buisjes met daartussen ruimte om handdoeken te verwarmen of op te hangen.

5.Raamradiator

Deze staat op de grond en is laag. Een prima keuze voor woningen met ramen tot aan de grond of voor locaties waar weinig ruimte voor een radiator is.

Terug