Je cv-ketel afstellen na de verhuizing

Wanneer je gaat verhuizen wil je zoveel mogelijk van je oude woning meenemen naar je nieuwe woning. Veel mensen kiezen er ook voor om hun cv-ketel mee te nemen naar hun nieuwe woning. Als je een eigentijdse ketel in huis hebt kan dit ook nog eens erg veel geld besparen. Waarom zou je de cv-ketel meenemen naar je nieuwe woning? En hoe stel je je cv-ketel op een goede manier af?

Cv-ketel meenemen of niet?

Een cv-ketel heeft een gemiddelde levensduur van zo’n 12 jaar. Wanneer je een nieuwe woning hebt verkocht is het vanzelfsprekend dat je je oude cv-ketel wil meenemen naar je nieuwe woning. Het is mogelijk om je cv-ketel mee te verhuizen naar je nieuwe woning. Hiervoor is het wel nodig om een vakman in te schakelen. Het kost wel tijd en moeite om een cv-ketel mee te verhuizen. Als je te maken hebt met een verouderde cv-ketel kan het verstandig zijn om deze mee over te laten met de nieuwe woning.

Het verhuizen van je cv-ketel is, net zoals het verhuizen van witgoed, een lastige klus. De ketel moet namelijk niet beschadigen tijdens de verhuizing. Het is daarom belangrijk om een verhuisbedrijf in te schakelen voor het verhuizen van je ketel. Ben je op zoek naar meer informatie? Kijk dan op: https://www.vsnm.nl/.

De invloed van de cv-ketel op je woning

Het mee verhuizen van je cv-ketel heeft direct invloed op de energiezuinigheid van je woning. Een goede en nieuwe cv-ketel is goed voor je energiefactuur en daarnaast kan het de epc-score van je woning positief beïnvloeden. De epc-score geeft aan hoe energiezuinig je woning is. Als je een oude cv-ketel hebt, is het dus niet echt interessant om deze mee te verhuizen. Heb je een nieuwe cv-ketel thuis dan kan het wel interessant zijn om deze mee te nemen naar je nieuwe woning.

Hoe je cv-ketel afstellen?

Je wil natuurlijk dat de energierekening van je nieuwe woning zo laag mogelijk is. Er zijn een aantal tips die ervoor zorgen dat je energie bespaart bij de cv-installatie in je nieuwe woning:

  1. Plaats een automatische ontluchter- en vuilafscheider, hierdoor bespaar je zo’n €125,- per jaar.
  2. Zet de automatische stand van je cv-ketel uit, hierdoor bespaar je ongeveer €50,- per jaar.
  3. Plaats de ketel zo centraal mogelijk, door de cv-ketel dicht bij de radiatoren en warme waterkranen te plaatsen kunnen de leidingen kort blijven waardoor er minder warmte verloren gaat.
  4. Kies voor een hoogrendements-ketel, hierdoor bespaar je tussen de €150,- en €200,- per jaar.
  5. Stel de cv-pomp langzamer af