Het belang van onderhoud van de cv-ketel

12-11-2016

Net zoals een auto onderhouden dient te worden, geldt dat ook voor een cv-ketel. Wanneer een cv-ketel gecontroleerd wordt, gaat hij langer mee, wordt er bespaard op stookkosten en wordt de kans op storingen aangenaam verkleind.

Andere bijkomende voordelen zijn: het is beter voor het milieu, want het gas wordt door een schone ketel beter verbrandt plus het is veiliger en er wordt minder CO2 uitgestoten.

Wist u dat er bovendien brand- en inboedelverzekeringen zijn die controleren of de cv-ketel is onderhouden wanneer u schade claimt? Afhankelijk van het merk en de leeftijd van de cv-ketel dient een dergelijke check jaarlijks of elke twee jaar te worden uitgevoerd. Uiteraard door een ervaringsdeskundige. Tijdens het onderhoud kijkt de monteur de verwarmingsinstallatie na, maakt hem schoon, vervangt defecte onderdelen en stelt hem opnieuw af. De kans op lekkage van water of gas is minimaal bij een goed onderhoud.

Mocht u na het gedane onderhoud sporen van waterlekkage ontdekken, een vreemde geur (gas) ruiken, rare geluiden afkomstig van de cv-ketel horen, neem dan onmiddellijk contact op met een erkende installateur.

Terug