Geschiedenis van ons bedrijf

01-12-2015

De geschiedenis van Van der Wal

Al in 1949 is Van der Wal gestart in Amsterdam. Wij zijn ooit begonnen aan de Kerkstraat met oliestookproducten. Het eerste product in ons assortiment was een Monarch-nozzle. In de jaren 60 kwam Van der Wal als bedrijf in de problemen. Ze dreigden afgesloten te worden van klanten en toeleveranciers door de bouw van het hoofdkantoor van een grote bank. Er kwam al snel een oplossing. Zo verhuisden we naar het huidige pand aan de Anthony Fokkerweg.

Veel uitbreidingen in ons assortiment heeft ervoor geleid dat ons bedrijf steeds groter wordt. Langzaam, maar zeker groeide ons bedrijf. Er kwam later in de midden jaren 90 een loods in dezelfde straat erbij gekocht en als extra opslagruimte ingericht.

In 1988 werd het bedrijf overgenomen door de huidige eigenaar Renald van der Wal. Inmiddels is het personeelsbestand 10 man sterk en hebben ze technici in dienst met grote kennis en vaardigheden van het vak. Het assortiment is nu allang niet meer wat het geweest is en de oliestookproducten een alleen nog een klein belang in het assortiment. Het overgrote deel van het assortiment bestaat nu uit centrale verwarmingsproducten, en niet alleen is het een groot assortiment. Het heeft ook een grote diversiteit aan producten. Niets is te klein en het mag van alles zijn, van luchtkraansleuteltjes tot complete verwarmingsketels.

DSC03694

Gepost in:
Geschiedenis, Van der Wal

Terug