Geniet van een behaaglijke winter. Doe de wintercheck!

13-02-2020

Vooralsnog verloopt de winter zeer soft. Klimatologen spreken over een “zachte winter”, toch is de winter een seizoen die in het verleden wél vaker verrassend uit de hoek is gekomen. En voorlopig duurt hij nog tot maart. Dus hoe zit het met de wintercheck van de cv-ketel?

Helaas is deze nog steeds niet zo ingeburgerd als de winterbeurt voor de auto. En dat is niet slim, want er behaaglijk bij zitten, begint bij vooruit kijken en problemen preventief voorkomen. Behalve dat een goed werkende cv-ketel comfortabel is, is het ook veilig. Achterstallig onderhoud kan vervelende situaties geven. Wij adviseren installateurs deze informatie ook over te brengen aan de consument. Bovendien is het verstandig om een ketel die de tien jaar gepasseerd is te laten vervangen. Vaak loont dit bovendien. Een nieuwe, goed werkende cv-ketel gaat tussen de twaalf en vijftien jaar mee.

Radiatorfolie

Nog een tip om de winter behaaglijk door te komen is het laten aanbrengen van radiatorfolie. Warmteverlies naar buiten kan hierdoor namelijk simpel worden gereduceerd.

Fijne wintermaanden!

Terug